Veel gestelde vragen

Algemene festival info

Wat is Fleet Urban Festival?

Fleet is het eerste drijvende festival op het water midden op het Markermeer in Amsterdam. Met gigantische vlotten en pontons, waar normaal gesproken hijskranen op worden geplaatst, bouwen we een echt eiland met strand, palmbomen, een mega podium en nog veel meer. Op dit eiland treden de beste artiesten op. Kijk hier voor inspiratie.


Jij kijkt en feest vanaf één van onze 12 grote boten, met ieder een capaciteit van 500+ personen, uit over het eiland en feest in luxe terwijl de muziek uit het top geluidssysteem van de boot klinkt. De artiesten zingen op het eiland, jij hoort het blazen uit de speakers terwijl de boten non-stop om het eiland varen met het beste uitzicht op ons eiland.


Iedere boot is van alle gemakken voorzien, zoals meerdere barren, meerdere toiletten, een groot deck waar je buiten kunt feesten, meer dan voldoende overdekte zitplaatsen binnen en nog veel meer. De boten zijn voor iedereen toegankelijk!


Fleet Festival is uniek en het eerste festival ter wereld met dit concept. Stap op in Amsterdam op één van onze 3 opstaplocaties en bereid jezelf voor op het festival van je leven. Dit heb je nog nooit meegemaakt!

Wanneer is Fleet Urban Festival?

Fleet Urban festival vind plaats op zaterdag 27 augustus 2022.

Waar is Fleet Urban Festival?

Fleet Festival vindt plaats op het Markermeer in Amsterdam. Je stapt op bij 3 verschillende opstaplocaties die je van tevoren doorgeeft, waarna je naar het drijvende party eiland vaart. De artiesten treden op óp ons eiland en jij vaart eromheen.

De opstapplaatsen zijn: 

  • Danzigerkade 55 (oude houthaven)
  • De Ruiterkade 14 (centraal station)
  • Overhoeksplein 1 (Adam toren)

Na het kopen van een ticket ontvang je in augustus een herinneringsmail waarin je aan moet geven op welke locatie je wilt opstappen. Doe dit samen met je vrienden zodat jullie verzekerd zijn op een plek op dezelfde boot. Iedere van de 12 boten heeft een capaciteit van 500+ bezoekers per boot.

Wat zijn de openingstijden van Fleet Urban Festival?

Je kunt tussen 13:00 en 14:30 opstappen op een van de locaties opstappen, waarna om 14:30 de boten één voor één vertrekken naar het eiland op het Markermeer. Terwijl je onderweg bent begint het feest al met lekkere drankjes en muziek uit de speakers. 


De programmering eindigt om 20:30, waarna de boten een voor een terug vertrekken naar Amsterdam. Onderweg gaat het feest door tot je aan wal gaat. Je zult tussen 21:30 en 22:00 weer aan wal gaan, afhankelijk van de opstaplocatie.

Wat is de minimum leeftijd van Fleet Urban Festival?

Fleet Festival is voor iedereen toegankelijk vanaf 18 jaar. Iedere bezoeker is verplicht om een geldig legitimatiebewijs bij zich te dragen en op verzoek te tonen.

Kan ik met een eigen boot deelnemen aan Fleet Urban Festival?

Nee. Dat is helaas niet mogelijk. De boten die deelnemen aan Fleet Festival zijn door ons ingehuurd en goed gekeurd door de gemeente Amsterdam. U dient een ticket te kopen via onze ticketshop.

Ik wil met vrienden komen naar Fleet Urban Festival

Het is verstandig om met je vrienden op dezelfde boot te stappen. Overstappen tijdens het festival van de ene boot naar de andere boot is helaas niet mogelijk, dus zorg dat je bij elkaar blijft.

In de weken voor het festival ontvang je een herinneringsmail waarin je een specifieke opstaplocatie moet opgeven. Je hebt in de mail die je ontvangt de mogelijkheid om tot 15 anderen in te schrijven voor een locatie, dus je kunt in één keer al je vrienden inschrijven.

Iemand van mijn vrienden zit op een andere boot, kan ik wisselen?

Nee, dat is helaas niet mogelijk.

Mag ik zonnebrand meenemen?
  • smeerbaar is (dus géén spuitflacons);
  • nog in een nieuwe verpakking zit.
Kan ik de boot tussendoor verlaten?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Alleen bij een calamiteit en op last van de hulpdiensten kun je de boot verlaten.

Mag ik een selfiestick of GoPro meenemen?

Een selfiestick is toegestaan, net als een GoPro. Schiet een leuke foto of maak een tof filmpje en vergeet hem ons vooral niet op te sturen (info@fleetfestival.nl). Maar, zorg er wel voor dat je andere mensen niet tot last bent.

Is er stromend water?

Bij de toiletten is geen stromend water aanwezig, wél desinfectiemiddel. Dit omdat we op een boot zitten. Het water wat uit de kraan stroomt is absoluut géén drinkwater! Op de boot zijn voldoende toiletten aanwezig.

Zijn er toiletten aanwezig op de boten?

Je vindt er voldoende toiletten, waar je tijdens het festival gratis de hele dag terecht kunt.

Is er voldoende drinken te verkrijgen?

Er zijn verschillende barren met een breed aanbod aan softdrinks, bier, cocktails en mix aanwezig. Daarbij vind je ook food stands waar je voor grote en kleine honger terecht kunt. 

Is er voldoende eten te verkrijgen?

Aan boord vind je food stands waar je geniet van vers bereid eten. Voor softdrinks, bier, cocktails en mix kun je terecht bij de barren.

Is er voldoende eten te verkrijgen?

Op de boten zijn helaas geen sigaretten verkrijgbaar! Ook mag er binnen niet gerookt worden! Wel op het buitendek!

Zijn er kledingvoorschriften?

Trek vooral iets aan waar jij je lekker in voelt! Kleding met beledigende, racistische, veroordelende of discriminerende teksten zijn niet toegestaan. Fleet Festival is een laagdrempelig evenement waar iedereen zich op zijn/haar gemak moet kunnen voelen!

Mag ik banners, flyers of spandoeken ophangen op Fleet Festival?
Promotie is verboden op de boten en rondom de op- en afstaplocaties. Hier zal dan ook streng op gecontroleerd worden. Eventuele boetes en/of schoonmaakkosten zullen op de desbetreffende personen en/of organisaties verhaald worden. Wees dus gewaarschuwd!

Voor advertentiemogelijkheden kun je contact opnemen via ons contactformulier.

Zijn jullie voorbereid op slecht weer?
Fleet Festival vind plaats op verschillende grote passagiersboten. Al deze boten zijn voorzien van zowel een binnen als een buitendek. De capaciteit die per boot aan boord mag kan zowel binnen als buiten. Je hoeft je dus niet druk te maken dat je in de regen staat. 


Wij hebben aan boord zowel binnen als buiten grote schermen staan met een live verbinding naar Fleet Island. Zodat jullie de artiesten live zien optreden. 


We hebben natuurlijk ook poncho’s te koop aan boord voor de diehards. Dus weer of geen weer; het is altijd Fleet Festival weer!

Wat als ik medicijnen gebruik en/of een allergie heb?

Medicijnen, eten en vloeistoffen die noodzakelijk zijn i.v.m. allergie of ziekte mogen i.c.m. een medicijnpaspoort mee naar binnen op de boten. Een medicijnpaspoort is verkrijgbaar bij iedere apotheek, houd hierbij rekening met een aanvraagtijd van circa 3 weken.

Ik ben iets verloren!

Tijdens en na Fleet Festival verzamelen wij alle gevonden voorwerpen. Alles wat niet op de dag zelf wordt opgehaald, wordt gefotografeerd en kan tot een maand na Fleet Festival opgehaald worden bij de boot of opgestuurd.

Mijn vraag staat hier niet bij, waar kan ik mijn vraag stellen?

Je kunt ons een vraag stellen via Facebook of Instagram of je kunt het contactformulier invullen. Wij zullen binnen 48 uur een reactie geven.

Tickets

Waar kan ik tickets voor Fleet Urban Festival kopen?

Via onze ticketshop op de website

Ik heb een ticket, maar kan ‘m nergens meer terugvinden. Wat nu?

Mocht je je ticket niet meer kunnen vinden in je mailbox, stuur dan een email met uw gegevens naar ticketing@fleetfestival.nl

Ik heb nog tickets van Fleet Urban Festival 2021. Zijn die ook nog geldig in 2022?

Jazeker, De kaartjes zijn dit jaar gewoon geldig en je hoeft niets te doen. Wij nemen contact met u op hierover.

Mijn ticket is gestolen, wat nu?

De organisatie biedt geen restitutie aan voor gestolen tickets. Zorg daarom dat je zorgvuldig met je ticket omgaat!

Is het mogelijk om de naam op mijn tickets te wijzigen of over te dragen aan iemand anders?

Je kunt tickets wijzigen via de klantenservice van onze ticketprovider.

Ik heb een verkeerd e-mail adres ingevuld en heb daardoor mijn tickets niet ontvangen. Hoe pas ik mijn e-mailadres aan?

Je kunt je emailadres aanpassen via de klantenservice van onze ticketprovider.

Ticketswap

Nadat je een kaartje hebt gekocht en gepersonaliseerd is het nog steeds mogelijk om deze te verkopen via Ticketswap. Om alle bezoekers te beschermen tegen fraude hebben we hierin Secure swap geactiveerd. Zodra er een ticket verkocht wordt, wordt de oude barcode via ons systeem automatisch ongeldig gemaakt. De koper van het ticket ontvangt een nieuwe, geldige barcode. Dit ticket wordt ook automatisch op de naam van de nieuwe koper gezet.

Groepsticket

Het is niet mogelijk om apart van elkaar het festivalterrein te betreden.

Moet ik de ticket(s) printen?

Nee, dat hoeft niet maar het mag wel. Je kunt je ticket via je mobiele telefoon laten zien, maar ook uitprinten. Houd er wel rekening mee dat de internetverbinding niet altijd even stabiel is. Wij adviseren je dan ook om je ticket te downloaden op je telefoon en een screenshot te maken voordat je naar Fleet Festival gaat, zodat je je digitale ticket altijd snel bij de hand hebt.


Als je je ticket(s) print, doe dit dan op A4-formaat, anders is de barcode te klein om te scannen. De barcode is het belangrijkste, dus zorg ervoor dat deze duidelijk zichtbaar is!

DEURBELEID

Als ik een ticket koop ben ik dan verzekerd van toegang tot Fleet Urban Festival?

De beveiliging kan je de toegang ontzeggen indien daar aanleiding voor is. Denk aan het in bezit hebben van drugs of het plegen van geweld op of voor het festival.

OP HET FESTIVAL

Zijn er lockers/garderobe aanwezig bij Fleet Urban Festival?

Ja, er zijn voldoende lockers aanwezig op de boten. Dit kan verschillen per boot. Ons advies is om zo weinig mogelijk waardevolle spullen mee te nemen.

Zakkenrollers

Zakkenrollers houden we graag buiten, maar je weet het nooit. Let dus goed op je spullen (en ook op die van een ander) en laat waardevolle spullen thuis, houd ze op een veilige plek bij je of huur een locker of hang je spullen in de bewaakte garderobe (indien dit mogelijk is aan boord).

Hoe moet je betalen op Fleet Urban Festival?

Gedurende het festival kan je betalen met speciale, plastic munten. Deze zijn verkrijgbaar bij de speciale munten kassa's.

Deze kunnen gekocht worden zowel cash als met pin. Munten worden niet geretourneerd nadat je ze gekocht hebt.

Om zeker te zijn van munten adviseren wij om cash geld mee te nemen. Omdat we het open water opgaan kan het zijn dat de pinverbinding af en toe

wegvalt.

Mag ik foto’s maken op Fleet Urban Festival?

Uiteraard mag je foto’s maken! Maak vooral veel foto’s en deel deze met ons via #Fleeturbanfestival of #Fleetdutchfestival op Facebook en Instagram. Professionele apparatuur voor foto’s en video’s is niet toegestaan.

Mag ik zelf eten of drinken meenemen?

Nee, dat is niet mogelijk.

Is drugs toegestaan tijdens het festival?

Tijdens Fleet Festival hanteren wij een zogenaamd ‘zero tolerance-drugsbeleid’. Zowel harddrugs als softdrugs zijn niet toegestaan op het festivalterrein. Je wordt gecontroleerd bij de ingang. Bij het aantreffen tijdens Fleet Festival van drug zal de beveiliging worden ingeschakeld en zullen bij de betreffende persoon/personen aan wal zetten.

Mag ik een paraplu meenemen?

Ja, mits de paraplu een stompe punt heeft. Wanneer de paraplu geen stompe punt heeft kunt u deze niet meenemen op het terrein.

MINDER VALIDEN

Is Fleet Festival toegankelijk voor minder validen?

Nee. Omdat het festival plaats vind op het buitendek van de deelnemende boten en de boten niet voorzien zijn van trapliften is het niet mogelijk om op het buitendek te komen.